Хората да не се движат с личните си автомобили в сряда

...
Хората да не се движат с личните си автомобили в сряда
Коментари Харесай

Столична община с молба: В сряда не се движете с личните си коли


Хората да не се движат с персоналните си автомобили в сряда в София. За това моли зам.-кметът на София по превоз Евгени Крусев.

Причината е събитията, свързани с българското председателство на 16-ти и 17-ти май. В тези дни в столицата ще се организира срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, което постанова ограничавания в придвижването и паркирането.

Около хотел " Маринела "  вече са неразрешени паркирането и престоят на транспортни средства по бул. " Джеймс Баучер ", ул. " Червена Стена " и ул. " Петър Станчев ". Ограничението ще важи до 20:00 часа на 17-ти май.

Ще се забрани паркирането в сектор по ул. " Околовръстен път " - в правата сред бул. " България " и Националния исторически музей. Това се прави поради близостта до резиденция " Бояна " и срещите, които ще се организират там. Забраната важи от 8:00 до 20:00 часа на 16-ти май.

С лимитирани престой и паркиране са улиците към " София Тех парк ". Ограничението ще е в действие от 8:00 до 23:00 часа на 16-ти май по ул. " Йордан Венедиков " и локалното платно на бул. " Цариградско шосе ", както и входа на " София Тех парк " откъм зала " Арена Армеец ".

Максимално доста хора ще бъдат наранени от рестриктивните мерки за престой и паркиране в центъра на града, както и рестриктивните мерки за напредване по бул. " Витоша ". От 8:00 часа на 16-ти до 20:00 часа на 17-ти май местата, които се намират към хотел " Балкан ", ще бъдат лимитирани за прекосяване. Ще бъде неразрешен престоят и паркирането по улица " Аксаков ", ул. " Ген. Гурко ", както и към хотел " Хилтън ".

Ще има ограничавания, които са свързани с престоя и паркирането към храм-паметник " Св. Александър Невски " - ул. " Оборище ", бул. " Васил Левски " ; ул. " Шипка " ; ул. " Кракра ". Паркингът, който е към паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. Затворен за придвижване ще бъде бул. " Витоша " - сред бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Пенчо Славейков. Движението на градски превоз няма да бъде затруднявано.

“Очакваме на 17-ти май придвижването по бул. " Цариградско шосе " да бъде извънредно затруднено и поради плануваните митинги на превозвачите сред 4-ти и 7-ми км ”, сподели още Евгени Крусев, цитиран от Агенция „ Фокус “. В дясната лента на булеварда ще бъдат паркирани ТИР-ове, които надлежно ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по метод, по който да не попречват градския превоз.

“Камионите имат позволение за престой на булеварда до 17:00 часа, когато ще стартират да се изтеглят. Очакваме усложнения по булевардите, които ще бъдат употребявани за обходни трасета. Който мож - дано употребява градския превоз ”, сподели още зам.-кметът.

“От 4-ти км до разклона за " Алея Яворов " ще бъдат паркирани междуградски рейсове, които също ще бъдат в десните ленти на придвижване, още веднъж оставяйки спирките на градския превоз и изходите към локалните платна свободни ”, изясни Крусев. “Въпреки това придвижването чакаме да е извънредно затруднено ”, добави той.

Диспечерите на Центъра за градска подвижност имат проект за деяние за наваксване на закъсненията на градския превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР